Fastlagsbullar

 
Den godaste semlan, eller fastlagsbullen som man sa när jag var barn, bakar man själv.
Här är mammas recept:
 
Först bakar du vanliga släta vetebullar efter vilket recept du vill. När de svalnat skär du av ett litet lock och gröper sedan ur bullen så mycket du kan utan att den går sönder. Detta finfördelas och blandas med mald mandel, socker och lite mjölk eller grädde.
Till 6 fastlagsbullar behöver du ca 100 gram mandel och 1 bittermandel och 3 msk socker och mjölk så det blir en lagom lös fyllning. Fördela fyllningen i bullarna. Vispa grädde, 1-1,5 dl, och fördela över och lägg på locket. Sockerpudra bullarna genom att riva över en sockerbit i ett durkslag eller rivjärn.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0